Saturday, 9 August 2014

Pakaian Tradisoinal Kami 2014

Seperti tahun-tahun sebelum ini, buat kali ke2nya kami sekeluarga akan menghadiri Majlis Terbuka Anak-anak Melayu di Ladang Alam Warisan, Negeri Sembilan. Majlis kali ini semakin meriah seperti sebelum-sebelumnya & semakin ramai anak-anak melayu yang hadir memeriahkan majlis.

Yang paling unik di majlis ini kita pasti akan dapat lihat betapa indahnya apabila kita lihat muda mudi kita berserta anak-anak kecil bersama-sama ibu dan bapanya berpakaian tradisional lama. Ditambah pula dengan sekeliling suasana 100% seperti kita berada di zaman silam seperti mana kehidupan ibu bapa kita dahulu.

Sesi bergambar kenangan bersama sekeluarga tersayang

Anakanda bergaya manja bersama ayahanda yang penyayang.

Bonda senyum keletihan manakala anakanda masih mampu tersenyum sinis

Pelbagai acara diadakan diadakan di majlis ini dari siang hingga ke malam tidak putus pengunjung akan hadir terutama kepada yang pernah menghadirinya sebelum ini pasti tidak akan melepaskan peluang untuk turut hadir. Malam hari terutamanya saya & anak-anak akan menanti saat paling dinanti dengan persembahan Dendang Anak yang amat popular di laman sosial youtube.. hmmm nak lihat mereka memaminkan alunan muzik & lagu menggunakan alatan moden & tradisional dengan nyanyian lagu-lagu yang mengasyikkanso kenalah lihat sendiri dengan secara live... syok.. hingga anakanda Dhiya mengambil kerusi duduk di hadapan sekali dengan alsan nak tengok depan2 sebab tak nampak... hmmm...

Apapun tahun depan pasti dinanti untuk hadir dalam majlis seperti ini... InsyaAllah. 

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.