Friday, 15 November 2013

Rindu kasihnya 'daddy'

Ada kala aku kuat untuk harungi ujianMu dan ada kala aku terus jatuh tersungkur bila terlalu perit untuk meneruskan ujianMu Ya Allah.... Rindu sgt2 pada daddy.. teringat sgt2 saat dia bersama kami... tawa gurau sendanya tak lekang pada kami...aku yang terlalu dimanjakan.. anak2 yang sentiasa menceriakan hari2 kami.

Teringat kata. Teman2.. bimbang dgn keadaan aku waktu arwah pergi tinggalkn kami.. dia tahu aku trlalu rapat dgn arwah, phone di poket uniform pasti berbunyi.. sampai semua dah boleh tahu Sirman call nk tanya kabar... bila terlalu rindu berjauhan video call yang akan diterima dari arwah.

Sehinggakan hari2 pemergian arwah pasti phone yang aku pegang... rindunya dgn kata2 "mummy buat ape? Dah mkn? Habis keje nnt mkn dgn daddy yer.. daddy tak sempat mkn lg" Rindunya saat2 itu... Dia Kasih Di Awan Biru yg Kekal Bersemadi di Hati.

Pagi tadi teman anak daddy SmartBoy ambil anugerah cemerlang... kalau daddy ada .. mummy dh boleh bayangkan senyum daddy & sure SB dapat peluk cium dari daddy.... buah hati mummy daddy.. 

Anak kecil daddy PinkyGirl dh besar skrg... nk follow abg katanya sbb abg dpt byk pingat... PG semakin nmpk comel mcm daddy.. tgk PG ketawa pasti teringat daddy.... rindu sgt2... 

Selalu curi2 tengok gambar daddy di phone... gmbr daddy peluk anak2... senyum daddy... n gmbr mummy dgn daddy yg debab dulu.... skrg dh kurus dah daddy sebab skrg mummy 2+1 'mummy +daddy' buat kata SB ...mummy mcm 'mummyDom'.. 

Daddy selalu pesan 'kena kuat... jgn nangis, jangan putus asa... ingat anak2'... kadang2 rasa marah bila daddy selalu ingatkn mummy dgn kata2 ni... tapi bila daddy dah tiada mummy rindu nasihat daddy... rindu kata2 mengusik daddy... mcm mn nie daddy... :-( :-( :-( :-( :-( :-(

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.