Tuesday, 6 November 2012

Spirit & Strength For My 2D

Hari nie demi memenuhi hasrat anak-anak... mummy stay di Dewan utk rehearsal "Fairwell Party" 2D & Friends. Macam2 gelagat anak-anak ini... di awal pagi saya hantar 2D nie. sampai ke tengah hari... saya senyum sahaja melihat mereka membuat persembahan.... semuanya bersemangat untuk buat yang terbaik buat tontonan ibu bapa mereka nanti.

Dalam kejauhan tue saya jenguk 2D happy teramat.. mana taknyer mummy datang hanya untuk mereka. PG siap tersengeh di stage tengok mummy lambai tangan dari jauh.... punyer nak support anak.. mummy dgn tanpa segan silu lambai tangan.. nie bukan ape hanya nak bagi PG nampak mummy nie yang still staying to her on stage.... hmmmm... PG nie kadang-kadang mengingatkan saya di waktu kecil... buat kata mak.. macam mana saya kecil-kecil dulu tengok PG itulah saya... manja tetapi semangat mak kuat.... tapi bila difikirkan PG nie apa-apa pon mesti nak mummy.... berkepit jer ngan mummy.

SB macam biasa semestinya nak bagi mummy tengok yang terbaik darinya. Exam baru-baru nie pon amat membanggakan mummy... thank you sayang... you did well & mummy love you so much... Alhamdulillah syukur... Seperti yang SB sendiri tahu tiada apa yang menjauhkan saya pada mereka kerana my spirit & strength also coming from them.. thank god... 

Hmmm... Sebelum ke Dewan hari nie... breakfast buat 2D, pancake kegemaran mereka... milo panas sudah semestinya... siap request malam nie pon nak menu yang sama tapi rasanya mummy kena change to another menu... hmmm suprise for both of you.... miss u both... 

Hmmmm... mummy nak gie keje pulak nie... tak sabar nak jemput kamu balik dari sekolah petang nie... sepertii biasa even badan di hospital tetapi jasad tetap di sekeliling anak-anak ini... semoga yang terbaik diberikan buat mereka... biarpun kadangkala badan mummy nie tak berdaya namun bila melihat kamu hati nie kembali kuat kerana melihat wajah kamu sudah melegakan hati mummy yang sedih ini.... wassalam...

Sunday, 4 November 2012

"Kaki Oh Kaki"

Nilah akibat dah hampir 14thn tak main netball... konon2 oklah takkan apa2... tup2 kena tolak sikit dah tergeliat kaki... huh3... sakitx50. Nie nak berjalan pon dah terdengkot2... sapulah minyak kat kaki nie dgn harapan eloklah esok nyer yer kaki...

Apapun menyeronokkan... happy juga nak ketawa pon ader mana taknyer... macam2 gelagat boleh tengok masa games bermula... apa2 pon melihat adik2 misi bermain netball ada juga bakat terpendam dikalangan mereka nie.... tahniah pada team yang menang... biarpun team kami menang "meja makanan" tapi team kamilah yang hebat tiap2 tahun.... tahniah2.. hahahaha.... tq chip tapi tahun depan kami makesure menang dua-dua sekali sebab tahun nie bagi peluang dulu ada dikalangan kami tgh on-call kemudian cuti belajar pulak.... huh3...

On-call juga tadi ... hmmmm... alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Ada lagi ilmu baru yang dapat dipelajari.... Syukur... tq Sir dgn kuih cakoi and others kuih muih... kenyang juga utk menu makan petang saya & anak2 buah td... Alhamdulillah...

Notes:
Antara akhlak orang yang berjaya adalah optimis dan tidak berputus asa. Mampu memperbaiki kesalahannya dan keluar daripada krisis serta mengubah menjadi keuntungan.