Saturday, 6 October 2012

Anak2 Mummy Sayang...

Malam nie.. mata tak boleh nak tido awal... ada kerja skit. Siapkan roster raya staff.. hmmmm... esok oncall!!! takperlah semoga dipermudahkan segalanya. Malam tadi bawa anak2 makan di luar... kedai yang biasa kami pergi bersama arwah....

Hmm... sampai di sana, ingatkan SB tak ingat lagi tempat tue... tup2 SB kata "haaa!!! mummy abang tahu tempat nie kita selalu pergi ngan arwah daddy kan"..... hmmmm... bila dengar SB kata "arwah daddy" sayu hati nie. Biarpun bukan mudah untuk kami melalui hidup ini tanpanya... namun hati kami selalu ada dia... kasihnya kami padanya... rindunya....

Kadang2 terfikir sampai bila jari ini akan terus menaip.... akan kisah2 kami tanpanya. Namun tiada lain pada hati ibu ini melainkan inilah kenangan akan kisah seorang ibu buat anak2nya yang tersayang.... 

SB sudah lancar membaca sekarang... alhamdulillah, kini SB sudah fasih berbahasa english... bahasa melayu dah semestinya... PG advance sikit dari SB... sebab banyak ckp & terlalu ramah sgt sekali 3 bahasa boleh faham... agak2 nak bercerita tapi taknak mummy tahu dia cakap chinese ngan SB. Bila mummy tanya ngan SB.. adik cakap apa SB terus kata "secret mummy" hmmmm... nie yang tak best nie...

Kat kedai makan malam nie.. SB & PG macam biasa nak makan otak2 ngan nasi lemak... milo ais. Mummy pilih nasi goreng kampung.... extra cili padi... orang kampung.. biasalahkan.. cili mesti lebih...

Destinasi relaxing malam macam biasa juga... putrajaya.. anak2 nak tengok lampu kemudian berlari la.... Hmmmm melihat telatah anak2 nie baru saya tersedar dah semakin besar anak2 nie... dulu bermain pun masih mummy kena guide lagi... sekarang mummy tengok shj kamu berdua main. Kalau dulu SB tengok mainan mesti nak mummy belikan juga..  tak dapat menangis.. tapi sekarang SB siap tanya "mummy, kita simpan duit dulu yer mummy nanti ada duit kita beli yer...".... hmmmm faham pun Sb sekarang nie... Yang tak tahan sekarang nie mummy tengok SB suka smart shj... yang PG pulak masih tak faham lagi agak2 tak dapat tarik muncung 14 kat mummy... nasib baik mummy ngan SB dah tahu... jadi muka tak faham jer kami buat... kih3....

Hmmm... oklah.. nak lelap jap... ada masa lapang update lagi... Wassalam..